2012. január havi archívum

postheadericon 4 óra, 4 fő, 4 kerék, 4 láda :)

A téli időszakhoz képest viszonylag kellemes és nem utolsósorban csapadékmentes időre ébredtünk így szombat reggel. Ideálisnak tűnt, hogy az elmúlt hét fáradalmait egy kis geocachinggel vezessük le, főleg azért, mert az utóbbi időben igen hanyagoltuk a testmozgást. A karácsonyi kilók miatt ugyan nem kell aggódnunk, de azért adjuk meg a testnek, ami jár neki :)

A pázmándi vízimalom

Célpontnak a Velencei-tó környékét jelöltük ki, így a kissé elnyúló készülődés után délben neki is indultunk az útnak. Első állomásunk a pázmándi vízimalom volt és mivel egyik gyermekünk elaludt útközben így -ugye említettem a testmozgást- átkapcsoltunk drive-in-cache üzemmódba, így gyakorlatilag 3 méterre közelítettük meg autóval a kincseket rejtő dobozkát. Kiadós testmozgás, mi? :) Természetesen a láda után elsétáltunk a kb. 100 méterre lévő egykori malomhoz és megcsodáltuk azt (anya addig az alvó csöppségre vigyázott), majd miután Peti felébredt, együtt még egyszer megnéztük a malmot. Láda naplózva, irány a legközelebbi láda!

A Cseplek-hegyi kilátás már egy kicsit sétálósabb volt, fák alatt bujkálós, bokrokat félrehajtós, 100 birkán átmászós érdekes jelenség, mivel pont a ládánál terelte derék emberünk a nyájat. Szétnéztünk, bámészkodtunk, majd levadásztuk a csodálatos borítójú logbookot rejtő kis ládikót.

Cseplek-hegyi kilátás

A Csúcsos-hegy megmászása már annál inkább kihívásnak ígérkezett, no nem azért, mert kell kb. 50 métert mászni, hanem mert a talaj sáros, felázott volt és a lefelé jövők már az út elején figyelmeztettek, hogy kisgyerekkel nem tartják túl jó ötletnek. Sebaj, voltunk mi már nagyobb kihívás előtt is, gondoltuk és igazunk is lett. A gyerekek nagyon ügyesen jöttek velünk, igaz, az édesanyjuk lecsücsült a sáron útközben :) Bár felhős volt az ég, viszont meglehetősen magasan voltak a felhők, ezért a csúcsról (Csúcsos-csúcsról :) ) nagyon messze el lehetett látni… egészen a Holdig, ami ugye nagyon messze van, nem? :) De tényleg szép volt! :) A láda itt is hamar meglett, kicsit beszélgettem az 54 km-re lévő dobogókői papagáj rádióval, majd mentünk tovább.

"Csúcsos-csapat"

A szintezési ősjegy egy virtuális láda volt, kb. másfél km-re a parkolási helyünktől. Szintén drive-in, érdekes sziklák, könnyű találat. Már viszketett a talpam egy kis igazi sétára, ezért már alig vártam, hogy valami kis “mászós” pálya következzen.

A Bence-hegyen lévő ládát már évekkel ezelőtt levadásztuk, azaz akkor nem találtuk meg, viszont mivel elfogadtattuk a találatot, most nem jelent meg a Dakotán, mint felfedezetlen láda, úgyhogy koordináta hiányában csak a kilátásért mentünk fel eme csodálatos helyre. Megnéztük a naplemente elejét, amikor már kezd narancsba borulni az égbolt alja, majd indultunk hazafelé.

Mindent ügyesen visszarejtettünk ám!

Útközben még befigyelt egy új túracipő a Decathlonból (és ezért a reklámért nekem senki nem fizet! Pech…), illetve egy estebéd az IKEA-ban (szintén ingyé-reklám, nem tudom mi van ma velem) és meg is érkeztünk :)

Jó volt, kár lett volna kihagyni! :)