2011. április havi archívum

postheadericon Fenn a magasban!!!

A fa

Eljött hát a 2011-es húsvét és egy kedves barátunk meghívására (köszi, BoPe! :) ) csatlakoztunk a húsvéti nyuszi fészkét meghódító társasághoz. Az ötlet kevesebb, mint 24 órával indulás előtt, ezért a tudatlanság kényelmes nyugalmával vágtunk neki az útnak, nem sejtve, hogy mi vár ránk!

Előző nap leutaztunk a családhoz, hogy szombat reggel már csak 60 km válasszon el minket a céltól. Gyerekekkel, kicsit álmosan indultunk el 8:10kor, majd egy kis kerülővel, kb. 9:30kor értük el a célt. Megnéztük a fát. Magas volt :)

Érkezésünkkor már kb. 4 autó parkolt a láda 150m-es körzetében, meg is lepődtünk, mert mi kb. 5-10 emberre számítottunk, ennek ellenére kb. 30-an voltunk. Csuhás, az egyik rejtő vezetésével zajlott a ládavadászat, aki több profi felszerelést is hozott magával. Így egyszerre négyen tudtunk ismerkedni a hegymászást segítő eszközök használatával. Volt ott Croll mászógép, Stop ereszkedő eszköz és még sorolhatnám, ha meg tudtam volna jegyezni a nevüket :) Mi kb. fél egykor kerültünk sorra, mindenki kapott szakszerű oktatást és előtte egy “demó-fán” gyakorolhatott. Fenn a magasban Csuhás és keresztlánya, Debi segített nekünk, ha elakadtunk. Fura volt egy tőlem 20 évvel fiatalabb lánytól oktatást hallani olyan témában, amiben a tudásom a nullával volt egyenlő :)

A fát mindenesetre megmásztuk, GeoBolt-os faérem is került a ládába és egy hatalmas emlékkel térhettünk haza.

Móni a levegőben

Köszönjük mindenkinek a lehetőséget, a finom süteményeket, melyek a helyszínre érkeztek és a törődést, játékot gyermekeinkkel, amíg mi a magasban lógtunk :)

Jövőre ugyanitt! (Vagy talán már korábban…) :)

A mászás képei és videói megtalálható az interneten.

postheadericon Halló Marci!

Motorola TLKR-T4

– Halló Marci, hallassz?

– Halló Apa!

Ebben a beszélgetésben semmi különös nincs, hacsak az nem, hogy ez életem első “légből kapott” beszélgetése, melyet PMR készülékkel fogtam. Hogy mi is az a PMR?

Personal Mobile Radio, a köznyelvben csak walkie-talkie. Mindig is foglalkoztatott a rádiózás, érdekesnek találtam, akárcsak az ehhez közel álló filmeket (Adj rá kakaót, Frekvencia, stb.) Még fizikaórán is mindig ötöst kaptam ebből a témából :)

32 évnek kellett eltelnie, mire vettem magamnak egy Motorola PMR-t. Persze azonnal külön váltunk a családtól (persze csak földrajzilag) és teszteltük milyen messze tudom még fogni a jelet . Városon belül eddig kb. 1 km-re sikerült tesztelni, hamarosan erdőben is megejtjük e tesztet, sőt, a májusi GeoBolt rendezvényen élesben is debütálhat a kis drága.

És hogy mi is volt ez a Marci-Apa beszélgetés? A Tétényi úton hazafelé jövet sikerült sávszkennelés közben elcsípnem a beszélgetést. Persze azonnal be is köszöntem (Szép jó napot kíván Laci a Tétényi útról :) ), majd ők pár mondat váltás után áttértek másik csatornára, hogy ne zavarjanak. Persze megtaláltam őket és egyébként sem zavartak, hisz az első élményt adták nekem e téren :)

Ha bárkinek van hasonló élménye, esetleg aktívan rádiózik (PMR, CB, egyéb), akkor szíves várom a jelentkezését, élménybeszámolóit :)