2011. március havi archívum

postheadericon Sportnap Alsónémedin

2011. március 5. – Alsónémedi Sportnap a Geobolt részvételével és támogatásával. De hogy is kezdődött az egész?

Kangoo Jumps

Egy kedves ismerősöm kb. egy héttel az esemény előtt megkeresett, hogy lenne-e kedvem fotózni a rendezvényen. Mivel régi hobbim a fényképezés (most, hogy így belegondolok, annyira nem is régi, 2003-ra tehető a kezdete), kisebb időegyeztetés után rábólintottam a dologra. És mivel már Sportnapról beszélünk, akkor miért ne képviselhetné a GeoBolt is magát a rendezvényen?! Hogyan is kéne bemutatkozni azoknak, akik még nem hallottak a geocachingről?

Kedvenc geoérmeim

Előző este hajnalba nyúló készülődés előzte meg a rendezvényt. Szórólapokat nyomtattam, geocaching tájékoztatókat, tájékoztatót a közeli geoládákról, illetve nem utolsósorban összekészítettem a számomra 24 legkedvesebb geoérmet. Készítettem egy ajándéksorsolásos ládát is, illetve egy, a rendezvény időtartamára szánt ideiglenes geoládát is.

Eljött a nagy nap. 10 órakor kezdődött az esemény, én már fél 9kor a helyszínen voltam. Egy két pontos multi ládát helyeztem el, első pontjaként az előző nap elkészített geoláda szolgált, második, virtuális pontját ekkor jelöltem ki. Utána irány a Sportcsarnok, hogy felmérhessük a fotózáshoz szükséges fényeket, lehetőségeket. Mert elvégre ezért jöttünk!

A terep felmérése után előkészítettem a szórólapoknak az asztalt, majd kinyitottuk a kapukat!

Zelinka Ildikó

A rendezvény-szervezők alapos munkát végeztek. Számos program, a sportcsarnok két részében párhuzamosan is zajlott, mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebbet. Az esemény házigazdája Zelinka Ildikó sportriporter volt, akit jól ismerhetünk a TV képernyőjéről. A programok családbarát voltát mi sem jelzi jobban, hogy Ildikó is két csemetéjével érkezett aznap.

Gyermekprogramok

A gyerekeknek számos lehetősége volt, hogy lekössék magukat, volt gyermeksarok is házikóval, illetve felügyelet és segítő kezek mellett rajzolhattak, festhettek vagy akár gyöngyöt is fűzhettek.

Mindeközben a földszinten fogytak a kalóriák és égtek a zsírok. Dübörgött a zene a zumba aerobikhoz, de volt itt pilates, capoeira és step aerobik is. A harcművészet kedvelői sem maradhattak látnivaló nélkül, karate és aikido bemutató várta őket.

Karate

Megmozgatták az izmokat továbbá a Kangoo Jumps képviselői, délután pedig kosár- és kézilabda versenyre volt lehetőség. Micsoda? Lehetőség? Hát nem csak nézni lehetett? De nem ám! Minden műsor a jelenlévők aktív részvételével zajlott! Azok között pedig, akik három sportprogramban is részt vettek, ajándékot sorsoltak ki!

Néptáncos kislegény

A szünetekben lehetőség volt megtekinteni a helyi kézművesek (és a GeoBolt :) ) portékáit, illetve majorett, balett és néptánc csoportok léptek fel.

A zenék kiválóak voltak, a hangulatért nem lehetett panasz, a szervezők gördülékennyé tették a napi programokat!

Napközben többen érdeklődtek a geocaching iránt is, mivel nagyrészt a fotózással foglalkoztam, ezért csak meghatározott időkben tudtam a kedves látogatókkal beszélgetni. Akadt, aki még egyáltalán nem hallott róla, olyan is volt, akinek rémlett, hogy GPS-el kell keresni valamit. A szórólap is szépen fogyott.

Egerészölyvös geoérme

Este -már itthon- kisorsoltuk az elrejtett geoláda megtalálói között az ajándékot is (egy egerészölyvös geoboltos érmet), amit azóta reméljük a Magyar Posta már kézbesített is a szerencsés nyertesnek!

Köszönjük, hogy ott lehettünk, jövőre remélem találkozhatunk ismét!