2010. december havi archívum

postheadericon 1760 km

Nem találtam ládát.

Szégyen, de a megtett 1760 km alatt nem volt fél óra szabadidőm, hogy elmenjek geoládázni. Körbejártam az országot, Szigetszentmiklós- Miskolc- Nyíregyháza- Debrecen- Békéscsaba- Szeged- Kecskemét- Pécs- Zalaszentgrót- Győr- Siófok- Szigetszentmiklós vonalon, mégsem növeltem egyel sem a megtalált ládáim számát. De kezdjük inkább az elejéről…

Céges útra kellett mennem egy olcsó, gyk. noname autós GPS-el (és persze a Dakotámmal, ami nem egyszer kisegített) és egy hosszú távon nem túl kényelmes Opel Comboval. Hétfő reggel indultam Szszmról, egészen Borsod megye határáig kiváló időben autóztam. Majd jött a havazás. A miskolci állomásomig erős hóesésben, csak lassabban tudtam haladni. Miskolc után (depóstop kb. 2 óra) irány Nyíregyháza. Napsütés, alig hittem a szememnek. A GPS két kört tett velem a jobban napsütötte honfitársaink által lakott területen egy olyan kocsival, aminek a tartalma kb. egy családi ház árával vetekedett. Kikapcsoltam a készüléket. Rövid egy órás látogatás után usgyi le Debrecenbe. Minden simán ment, jól esett az alvás.

Második nap: kora reggel ébreszt a telefon, gyors reggeli és irány Békéscsabára. Kiváló út, semmi gond. Ott kiderült, hogy az előző napi két ténykedésem rosszul sült el, hibák javítása távolról, kis csúszással indulás Szegedre. Az út katasztrófa, 40 km/órával tudtam megtenni e távot. Közben hatalmas kavicsszállító dömperek döngettek el mellettem, én pedig kapaszkodtam a kormányba, hogy a szelük ne sodorjon le az útról, mivel a kocsi elkezdett oldalirányba lecsúszni a jégen. Késő esti érkezés Szegedre, munka szerda reggelre halasztva. Szállás a Forrás Hotelban. Kiváló, nagyszerű, kényelmes, kellemes, kikapcsoló, fantasztikus. Keddenként éjfélig fürdőzési lehetőség. Melegen ajánlom mindenkinek (bár az ára lehet, hogy borsos, nekem a cég fizette :) )

Harmadik nap: korai ébredés, reggel 9re kész a meló, irány vissza a szállásra reggelizni. Irány Kecskemét. Unalmas, viszonylag kellemes út. Gyors meló után du. 4 óra környékén ebéd a Kecskemét-Pécs szakasz Kecskeméttől kb. 10 km-re eső út melletti fogadójában. Annyi kaját adtak, hogy nem bírtam megenni. A desszertet bocsánatkérések közepette lemondtam, nem fért már belém. Irány tovább Pécsre. 18:10kor hív a főnököm, hogy holnap reggel 11-re már Zalaszentgróton kell lennem. És ekkor még sehol nem volt a pécsi meló! Meghúztam a tempót, az M6 autópályán, mint a Csillagok háborújában a hiperugrás, úgy mentek a hópelyhek az autó körül. Az autó műszerfaláról elment a világítás. Hm. Pécsen már csak miattam maradtak a gyárban, 23:30-ra végeztem. Enni akkor már sehol sem lehetett, de rendeltem pizzát a szállásra. Hajnal 1ig vártam rá, utána egy sörrel a hasamban elaludtam.

Indulás a szállásról reggel

Negyedik nap: Irány Zala! Talán én (vagy a GPS) választott rossz útvonalat, de volt olyan út, hogy 20 métert mentem rajta, kiszálltam, majd’ hanyatt estem, úgy le volt fagyva, visszafordultam  és inkább másfelé mentem tovább. Zalában már csak egy pizzára volt időm munka közben, így is késő estére értem a szállásra. Fél órával a konyha zárása előtt még odaszóltam, hogy valami hidegtálat azért tegyenek félre nekem. Hát… jól lehetett belőle lakni, nem panaszkodom :)

Ötödik nap és egyben az utolsó: Zalából Győr majd onnan Siófok. Győrből az M1-esen indultam Pest felé, majd Tatánál levágtam dél irányába. A siófoki depó pikk-pakk meglett, viszont az M7-en nagy volt a forgalom. Estére, sötétben értem haza. De VÉGRE OTTHON VOLTAM!

Összességében: 1760 km, 0 láda, 5 nap, 2 óra wellness, 6-7 óra jégen vezetés gyakorlása, kb. 24 óra alvás és kb. 4 eltévedés, jórészt a GPS-nek köszönhetően!

Utólag is elnézést kérek a GeoBolt vásárlóitól, hogy ez idő alatt nem tudtam kellően gyors reakcióidővel válaszolni a kérdésekre és a héten termékek sem lettek postázva. Jövőhéten pótolom az elmaradást és a karácsonyra ígért termékek is célt fognak érni!

Erre jártam 5 nap alatt

postheadericon Veterán sasok

A pilótafülkénél

Repülőgépek – minden gyermek csodálkozva nézi azokat a hatalmas gépeket, amikor messze a magasban csíkot húzva elmennek felettük. Az én kisfiam is mindig szalad hozzám, hogy nézd Apa, repülő!

Egy a kelleténél hosszabbra sikerült műszak után kaptam a cégtől egy nap szabadnapot, ezt egy szerdai nap alkalmával el is használtam. Gyerkőcnek nem kellett oviba mennie, ezért úgy gondoltam neki is jár egy kis meglepetés. GPS élesít, irány a GCREGI láda!

Az élmény természetesen megfizethetetlen! (Nekünk azért 2300 Ft-ba került a családi jegy :) ) Kisfiam már a park bejáratánal tátott szájjal nézte, amikor felettünk pár méterre leszálláshoz ereszkedett egy rózsaszín repülőgép. Megvártuk, amíg leért a földre, utána tudtunk csak menni a pénztárhoz a belépőkért.

Először kicsit félve lépett a repülőgép ajtajához vezető lépcsőre a csemete, de utána nagyon hamar otthonosan érezte magát a gépben. Megtalálta a biztonsági öveket is az üléseken és természetesen Apának is be kellett kötnie magát. Kicsit sajnáltam, hogy a pilótafülkébe nem lehetett beülni, de meg lehet érteni, hogy a már múzeális értéket képviselő repülőgépek érzékenyebb részeit üvegfallal leválasztják az esetleges vandalizmustól.

A vontatójármű

A repülőgépek mellett számos más érdekes tárgy is helyett kapott az emlékparkban. Van itt kiállított Tesla radar, illetve Follow me (Kövess) autót is találunk, melyek a repülőgépeket irányítják a kifutón. Szintén meg lehet nézni azokat a lapos autókat is, amikkel a vasmadarakat kihúzzák a dokkból vagy éppen szükség esetén elvontatják őket. Kisfiamnak nagyon bejött ez a masina is. (Kár, hogy az idő vasfoga már megmarta a járgányt, ez kis felújítás jól jönne neki…)

Összesen három repülő van jelenleg, amibe be is lehet menni, mászkálni, sőt a kiszedett székek miatt akár fogócskázni is lehet bennük. Mivel mi szerdán napközben voltunk, ráadásul az idei első nagy hidegben, így rajtunk kívül egy teremtett lélek nem volt a parkban.

Együtt mindent elérünk!

Ja, és hogy a ládáról is ejtsünk pár szót. A leírás szerint a park területén is található egy hagyományos láda, a GPS-ünk elég pontosan bejelölte ezt a helyet, mégsem sikerült rálelnünk a dobozra. Végül, kb. 15 perc keresgetés és két celsiusfok hatására feladtam a dolgot és a kerítésen kívüli, alternatív ládát tűztem ki célul, ami -miután a közvetlen mellett dekkoló taxis tovatűnt- viszonylag hamar meg is lett. A rejtés kiváló, köszönjük szépen a rejtőnek a lehetőséget.

Kisgyermekes családoknak mindenképp javaslom a park megtekintését, a gyerek utána napokig még áradozni fog róla, hogy miket látott és mennyire örül neki :) Mint mondtam: az élmény megfizethetetlen :)