2010. augusztus havi archívum

postheadericon Már megint ez a parlagfű!

Hapci!

A napokban volt szerencsém meglátogatni pár budapesti geoládát. Megmondom őszintén, hogy annyira nem kedvelem sem a budapesti ládákat, sem úgy általában a városi ládákat. A geoládázás nekem inkább a természetjárásról szól, mintsem a városban bolyongva virtuális ládák kereséséről. Viszont úgy alakult, hogy volt pár szabad óránk a családdal és megnéztük mi van hozzánk a legközelebb.

A választás két csepeli ládára esett, az egyik a Tamariska-domb közelében van (GCTAMA) , a másik kb. 3 km-re tőle, a Gubacsi-lakótelepen (GCGULT). Összességében a túra egy hatalmas csalódás volt.

Az első helyszínre érkezve kb. 200 m-re közelítettük meg autóval a láda koordinátáját. Az odafelé vezető út szemétteleppel kezdődött, üres plakonok, palackok és minden egyéb elképzelhető. Amint a betonról letértünk és beértünk a természetbe, óriási gaz és ápolatlan ösvény vezetett a láda felé. A növényzet 80%-át az a parlagfű alkotta, melyről elvileg mindenkinek kötelessége gondoskodni, hogy ne legyen a telkén. Megmondom őszintén, a mi lakóhelyünk környékén is van olyan önkormányzati terület, ahol elég durva a parlagfű-előfordulás, de olyannal, amivel itt találkoztam, még nem láttam előtte sehol. Nem értem egyébként, hogy ha az Önkormányzatok bírságot szabhatnak ki másokra, akik nem írtják a területükön a gazt, akkor az Önkormányzatot ki bünteti meg a mulasztásáért? Senki? Rövidnadrágban arra kellett vigyáznom, nehogy hozzám érjen – sajnos a parlagfűre elég erősen allergiás vagyok. Sűrű tüsszögések közepette meglett a láda, melynek rejtése elég kézenfekvő volt, de azért nem volt olyan rossz. A környezet – a parlagfüvet leszámítva – nem érdemel említést, gyk. semmi különös.

Ezt követően mentünk a második helyszínre. Panelházak mellett egy apró sétány, mely valóban hangulatos lehet az aszfalt-út és a tömbházak között, de valahogy a hely szelleme itt sem fogott meg.

Két megtalálással, de csalódottan indultunk haza :(

postheadericon Hogyan rejtsünk ládát?

Ide azért mégse rejtsünk! :)

Jelenleg ahhoz, hogy a magyar geocaching oldalon megjelenhessen a ládarejtésünk, legalább 50 megtalált hagyományos ládával kell rendelkeznünk (a nemzetközi geocaching oldalon való megjelenés nem követel meg ilyen kritériumokat). Ha már túlvagyunk néhány találaton, akkor nagyjából körvonalazódik bennünk, hogy milyen elvárásoknak is kell megfelelnie egy ládarejtésnek…

Én speciel szeretem, ha egy láda trükkös, meglepő és nem a szokásos monológot követi (háromágú fa tövében gallyakkal álcázva, általában fekete zacskóban 😉 ). Nem bántom azokat sem, akik így rejtenek, mert szívük joga, engem mindenesetre lázba hoz egy-egy nagyon ötletes láda. Nemrégi Balatonbogláron találkoztam egy ismerősöm ládájával, ami nekem nagyon tetszett (GCFGOM).

Na de térjünk vissza arra, hogy mire figyeljünk ládarejtés közben.

Elsősorban meg kell nézni, hogy az átlagember számára mennyire veszélyes, kockázatos megközelíteni azt a pontot, amit szeretnénk megmutatni. Ha a megközelítése GPS alapján más irányból történne, mint ahonnan kivitelezhető és biztonságos, akkor mindenképp hívjuk fel a figyelmet erre a leírásban, hogy honnan érdemes érkezni.

Szintén fontos, hogy magánterületre vagy magánkézben lévő építményben csak a tulajdonos (lehetőleg írásbeli) engedélye után rejtsünk ládát! Erre kiváló példa a Solymáron elrejtett doboz (GCSOLY), ahol a rejtő a polgármester engedélyét is kikérte.

Rejtésünkkel nem szabad megbojgatni a természet rendjét. Oké, ha egy csigát arrébbrakunk a rejtés közben, de ekkor is illik tőle bocsánatot kérni 😀

A geoládában mindig tüntessünk fel egy elérhetőséget, amit -ha valakinek problémája van a ládával- fel lehet hívni és a láda áthelyezését lehet kérni. Amennyiben ládánk megjelenik a magyar geocaching oldalon úgy ez megoldott dolog, hiszen rajtuk keresztül e-mailen el lehet minket érni.

Előny egy geoládánál, ha télen-nyáron, hóban és kánikulában is kereshető a láda, illetve lehetőleg egy esetleges árvíz se vigye el (mostanában sajnos volt erre példa, több is… :( ). Ez többféleképpen kivitelezhető, a hely általában magában hordozza a lehetőségeket :)

Szintén vannak olyan ládászok, akik a travelbug rejtésére is alkalmas ládákat kedvelik. Hazánkban is egyre több a travel bug, ami nekem nagyon tetszik :)

Mint egy korábbi bejegyzésemben már írtam, továbbra is szabály, hogy élelmiszert nem szabad elrejteni különféle okok miatt (megromlik, állatok feltúrják, stb.)

Remélem sikerült pár okos ötletet adnom, kíváncsian várom a kiegészítéseket hozzá :)

postheadericon Hogyan készüljünk fel a ládakeresésre?

Amit érdemes magunkkal vinni

Sokan úgy gondolják, azzal, hogy pénzösszeget adományoznak geocachinggel foglalkozó szervezeteknek, ezáltal teljeskörű és elégedett tagjai lehetnek a geocaching társadalomnak. Az én véleményem, hogy sokkal hasznosabb egy olyan kesser, aki segít a ládákat karbantartani, esetleg azok tartalmát megújítani, ezáltal örömet okozva az utána érkezőknek.

Otthon már előre össze kell pakolni, hogy mit viszünk magunkkal. Jó, ha van egy hátizsákunk, amiben már eleve benne vannak a ládázáshoz szükséges dolgok, ha pedig nem, akkor érdemes ellenőrizni, hogy mindent beraktunk-e. Az általam javasolt lista a következő:

  • 1 db kisebb (konyhai vagy hivatalos) vízhatlan doboz,
  • 1 db az előző dobozba való toll vagy ceruza,
  • 1 db logbook (akár sima A4-es papírból hajtogatott v. tűzött kisfüzet, de lehet akár hivatalos, vízhatlan geocaching logbook is),
  • néhány apró ajándék: kinder figura, kicsi plüss játék, dobókocka, stb., ha esetleg valamit kivenni is szeretnénk a ládából, vagy pusztán csak azért, hogy még jobban örülhessen az utánunk érkező,
  • esetleg egy jó állapotban lévő zacskó, arra az esetre, ha a rejtő zacskóba csomagolva álcázta a dobozt és az már nagyon viseltes lett

Természetesen ezek mellé nem árt vinni az egyébként is szükséges kellékeket: kullancsok ellen hosszúszárú nadrág (esetleg cipőre húzható szárral), kulacs, GPS és egyéb kellékek, kinek-kinek az ízlése szerint.

Ha ezzel a kis csomaggal a hátizsákunkban találjuk meg a tervezett ládát és az bármi módon javításra szorul, akkor nem kell aggódnunk amiatt, hogy úgy kell otthagynunk, hogy a következő eső elmossa a tartalmát. Hazaérve a neten a rejtőnek jelezhetjük, hogy sérült volt a ládája, de mi átmenetileg meggyógyítottuk, amiért ő nagyon hálás lesz.

Zárszóként még annyit, hogy sose felejtkezzünk meg arról, hogy a geoládába ne tegyünk élelmiszert, mert azt az állatok könnyen kiszagolhatják és feltúrhatják a láda tartalmát és nyugalmát.

Jó túrázást! :)

postheadericon Kemence Templom

A templomnál

Pár héttel ezelőtt úgy alakult, hogy dolgom akadt Magyarország nyugati részében és hazafelé jövet útba esett a Zalaszentlászló és Sénye között magasló Szilvás-hegy. Autóval egészen a hegy lábáig el lehetett jutni, igaz, a betonozott út a végén már elég keskeny lett, megfordulni sem volt már könnyű. Onnan egy kis kaptatón felfelé haladva követtem a nyilat és nemsokára meg is lett a rejtés (GCTemp).

Ez is olyan láda, mely után akár vissza is fordulhatna az ember, hisz a pont már megvan. Arról nem is beszélve, hogy felnézve a dombra és a csúcsára vezető lépcsősorra, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy óriási piramis lábánál állnánk és nagyon sok van még hátra. A szerpentínben vezető lépcsősort megmászva viszont feljutunk a templomhoz, ami az egyszerűségével, letisztultságával vonja magára a figyelmet. A templom előtt nem messze pár kovácsolt-vas pad található, melyeken megpihenve gyönyörködhetünk a csodálatos tájban.

Jó túrázást mindenkinek!

postheadericon Lehet-e geocachingelni autós GPS-el? IGEN!

Mitac Mio C720

Sajnos nem mindenki van olyan helyzetben, hogy a hobbijához 50-100ezer Ft-os kézi GPS készüléket vásároljon. Viszont sokaknak van autós készülékük, akár a munkájukból adódóan, akár pedig azért, mert hasznosabbnak, több-funkciósnak találta és már korábban vásárolt. Természetesen ők sincsenek teljesen elvágva a geocaching játéktól.

Én közel 5 évig geocachingeltem a képen is látható Mitac Mio C720-al, több, mint 50 ládát vadásztam le vele (jól van na, nem voltam az a nagyon aktív kesser 😉 ). Kiváló térkép van rajta, a MioMap az iGo egy verziója. (Mostanában már sajnos nem ezzel a térképpel adják, mert a két cég között nem volt zökkenőmentes a kapcsolat.). Autós módban a lehető legközelebb navigált igen megbízhatóan a célponthoz, onnan pedig gyalogos módra váltva már nem akart mindenképp útra tervezni és így sikerült 5-8 méteres környékére kerülni a ládának. Onnantól viszont a kreativitásunkra és tapasztalatunkra vagyunk utalva, mert itt nincs nyíl, ami mutatná az irányt.

Persze itt is előfordulnak félreértések, van, amire a mai napig nem találtam magyarázatot. Siófoktól nem messza, a Töreki pihenőnél (GCTCIN) történt, hogy közel 800 méterrel tévesztett célt a készülék. Mivel autópályán, illetve egyéb körülmények között is nagyon pontos volt, ezért elképzelésem sincs, hogy ott mi történhetett: biztos valami anomália :) Mindenesetre a rejtő telefonos megkeresésünkre a helyszínre sietett és segített megtalálni a ládát. Együtt sétáltunk egyet, beszélgettünk – tehát végülis még jól is jött ki, hogy hibázott a műszer :)

Amit igazából hátránynak tudnék felróni, az az akkumulátor. Mivel csak szervíz által cserélhető, egy idő után nagyon lecsökken a kapacitása. Az enyém jelenleg 3 éves és kb. 20 percet bír maximum, és egyszer már cserélve lett az akksi benne. Ezért túrázáshoz nehezen alkalmazható, ilyen szempontból össze sem lehet hasonlítani a 17-20 órát bíró Garminokkal.

Viszont van egy közel 10 cm átmérőjű érintőképernyős kijelzője, képes MP3-at, videót lejátszani, van 1 GB memóriája és SD kártyán bővíthető a térkép rajta…

Összességében: Autózásra kiváló és alkalomadtán geoládázásra is alkalmas.

postheadericon A geocaching 13 aranyszabálya

Vízesés

1. Bármilyen tapasztalt ládász is vagy, a keresett láda mindig a másik oldalon van.

2. Bármilyen utalást a ládaleírásban, ami szúnyogra/kullancsra/mocsárra/szakadékra utal VÉRESEN komolyan kell venni!

3. Az eredeti tervezett távot szorozd be kettővel. Extrém kesserek felezzék meg.

4. A vízálló cipő sem vízálló. Csak ha már áll benne a víz.

5. Biztos, hogy allergiás vagy valamilyen növényre. Legfeljebb még nem tudod melyikre.

6. Mindig legyen nálad tartalék elem. MINDIG! (És ne a lemerült akksikat pakold be tartaléknak!)

7. Ha valami úgy néz ki, hogy lehet láda-rejtek, akkor előfordulhat, hogy az a láda-rejtek.

8. Ha valami teljesen máshogy néz ki, mint egy láda-rejtek, akkor előfordulhat, hogy az a láda-rejtek.

9.  Az találja meg a legritkábban a ládát, akinél a GPS van.

10. Ha azt hiszed ott vagy, nem vagy ott. Ha azt hiszed nem vagy ott, akkor sem vagy ott.

11. Ha “muglik” nehezítik a dolgodat, érd el, hogy magadra hagyjanak. Énekelj!

12. Mindig friss láda-adatokkal indulj neki ládázni!

13. Ne hagyd otthon a GPS-t :)

postheadericon Dakota, de melyik? Garmin Dakota 10 vs 20!

Dakota 10 és 20

Ha már nagyjából eldöntöttük, hogy a Dakota készülékek mellett tesszük le a voksunkat, akkor talán ez a kis összehasonlítás segíthet, hogy melyiket válasszuk.

Felépítésben a két GPS között a sárga-barna csíkot leszámítva nincs különbség. A képernyő felbontása, fényereje, működése teljesen ugyanaz. A hardverben négy fő eltérés található:

1. memória-kártya

Mindkét készülékben 850 MB belső memória található, ami bőven elég Magyarországra vetítve 2-3 féle különböző térképnek. A Dakota 20-ban e mellett még külön memória-kártya foglalat található az akkumulátorok alatt, ami akár 2 GB-os extra microSD kártyát is tud fogadni.

2. bluetooth

Míg a sárga nem, addig a barna kavics képes bluetoothon, vezeték nélkül adatokat küldeni másik hasonló készülékre.

3. iránytű

A Dakota 10-el ellentétben a 20-as nemcsak mozgás közben képes meghatározni az északi irányt, hanem álló helyzetben is a beépített, háromtengelyű iránytűjével. Bekapcsolás után kalibrálni kell a funkciót, ami kb. 2 perces procedúra.

4. magasságmérés

A nagy tesó már nemcsak a műholdak alapján méri a magasságot, hanem használja a beépített barometrikus magasságmérést, ami a légnyomás adataiból számítja ki pontos tengerszint feletti magasságunkat. Ideális hegymászóknak, vagy sárkányrepüléssel foglalkozó ládászoknak :)

Remélem tetszett egy a pár soros kis összehasonlítás és mostanra már sikerült eldöntened, melyik készülékre van szükséged :)

postheadericon Egy kis nosztalgia: Garmin eTrex H

Garmin eTrex H

Nem is kell olyan messzire visszanyúlni az időben: nincs fél éve, hogy először vásároltam Garmin túraGPS-t, mégpedig egy eTrex H készüléket. A legolcsóbb Garmin volt, amit kapni lehetett, mégis olyan kis masszív “dög”-ként viselkedik a készülék, hogy jól esik visszagondolni rá.

Egy korábbi, Dakotás blogomban már tettem említést róla, hogy volt egy olyan “szerencsétlen” baleset, amikor 2 órát vízbe merítve ázott a “kis sárga”. És -bár a szabvány ilyen mértékű megpróbáltatásokra nem tér ki- bírta a sarat.

Akárcsak a többi kis Garmin ez is két ceruza akksival működik, mégpedig közel 17 órát. Négyszínű szürkeárnyalatos kijelzője van, ami napfény mellett is kiválóan olvasható. Bár a készülék leírásából néhány honlapon nem derül ki, rendelkezik -borostyánszínű- háttérvilágítással. Szürkületben, este is kiválóan olvasható.

Bár térképet nem lehet rá tölteni, számos pontot el lehet tárolni benne. Soros porton keresztül számítógépről is könnyedén tölthetünk rá akár trackeket, de persze pontokat is. Digitális iránytű nem található a készülékben, de erre igazán nincs is szükségünk, hiszen menet közben a GPS-es adatokból meg tudja határozni, hogy az irányunkhoz képest merre van észak.

Hogy miért is lehet szeretni ezt a többek által csak “kis sárgának” nevezett műszert?

Mert egyszerű, jól látható, vízálló, masszív, sokat bír, jól olvasható, nem hagy cserben.

postheadericon Törökbálinti Kálvária: Na, de hol van?

Hol, hol? Hát persze, hogy Törökbálinton! Na de ha már

Törökbálinti Kálvária

teszteljük a Dakota 10 autós navigációját, akkor a jó öreg Mitac Mio C720-at már otthon is hagyhatjuk, nemdebár?

Hétvégén nekivágtunk, hogy felfedezzük a GCTBK virtuális ládát és a Dakotán kívül mást nem is vittünk magunkkal. Az M0-ról már Diósdnál lekanyarított a műszer, követtük is bátran a szűk utcákon, levágva egyszer-kétszer a főútvonal kanyarulatait. Majd Diósdról kiérve az erdőben kötöttünk ki. Elmentünk egy külszíni kőfejtés mellett, ahol akkora gépek dolgoztak, hogy ha rátolattak volna az autómra, szerintem észre sem vették volna. Persze a kisfiam tátott szájjal nézte őket. Majd egyre szűkebb lett az út. Nemsokára már inkább csak ösvény volt, amin mentünk, jól kimosott nyomvonallal, ahonnan az autó, ha akart volna sem tudott volna kijönni. Ekkor jött szemből egy szippantós autó. Hál’ Istennek egy kulturált sofőrrel hozott össze az ég, aki kihasználva a nagy kerekeit, hátratolatott a sárba és elengedett. Egyre kényelmetlenebb volt az utazás. Nemsokára elértünk egy szennyvíz-telepet, ahol a kis Garmin azt mondta: forduljunk jobbra. Nos… igen… tőlünk jobbra az M0 dübörgött kb. 5 méterrel a fejünk fölött. Volt ugyan egy alagút, amit gyanítom évekkel ezelőtt bebetonoztak. Utunk itt véget ért. Keservesen megfordultunk és a keskeny ösvényen hazakullogtunk. GCTBK: talán majd legközelebb, műúton :)

postheadericon Eltűnt travel bug!

Benny Boy TB

Lassan közeledik második kisfiam első születésnapja és ismét eszembe jutott az a travel bug, melyet Bence kisfiam egy éves szülinapján indítottam útnak.

A Benny Boy vándorbogár 2008. november 11.-én indult útnak, este 11:40-kor vágott neki a nagyvilágnak a GCTOPE ládában. Fontos volt, hogy még a szülinapján útnak induljon, ezért alakult úgy, hogy este, bicajjal a sötétben vágtam neki az erdőnek, hogy a küldetés induljon.

A travel bug célja nem kevesebb volt, mint megkerülni a Földet, vagy alternatív lehetőségként elérni a 40.075 km-es utazási távolságot, azaz megtenni az Egyenlítő hosszát. Erre 5 évet adtunk neki, utána visszavártuk volna a GCTOPE ládába (most már sajnos nem lehet TB-t helyezni bele).

Sajnos a harmadik magyar megtalálónál 2009.01.28-án a vándorbogár eltűnt. Egy játékostársunk megígérte, hogy elviszi a kisfiunk képét a “nagy vízen túlra”, mivel épp Amerikába készült. Azóta sajnos sem a travel bugról, sem a játékosról nem kaptunk információt (bár elvileg aktívan ládázik).

Ha esetleg valakinek van infója róla és tudna nekünk segíteni, azt nagyon megköszönnénk.

Hamarosan útjára indul a második travel bugunk, amit még sok másik fog követni, de a céljaik még nem tiszták, valami érdekeset szeretnénk kitalálni.

További jó játékot és ha találtok valami követhető tárgyat, akkor nagyon vigyázzatok rá, mert valaki számára nagyon fontosak lehetnek ezek a kis fém biléták!